Knowledge grows together with us

             УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

         Във връзка с подготовката за годишния план за дейността на Националния институт на правосъдието за 2015 г. и в изпълнение на чл. 12а от Вътрешните правила за организацията и реда на учебната дейност, подбора и възнаграждението на преподавателите в Националния институт на правосъдието, НИП открива процедура по проучване и набиране на предложения за потенциални временни преподаватели за обучения на магистрати и съдебни служители в начална, текуща, дистанционна и регионална форми на обучение.

            Съгласно Вътрешните правила, административните ръководители на органите на съдебната власт, съсловните организации на магистрати и съдебни служители, министърът на правосъдието, юридическите факултети, Висшият адвокатски съвет и лично заинтересовани лица, могат  да се включат в процеса по привличане на временни преподаватели чрез свои предложения.  Предложенията следва да са придружени от кратка биографична справка, съдържаща информация относно обстоятелствата по чл. 52 от Правилника на НИП[1], тематичната област и/или конкретните теми на компетентност.

         

             Лице за  контакт: Люба Райнова, програмен координатор, тел. 029359126, l.rainova@nij.bg

             Предложения се  приемат в срок до 10 декември (сряда) 2014 г.,  на електронен адрес l.rainova@nij.bg или в деловодството на НИП, гр. София, ул. Екзарх Йосиф 14.

             Приложения : Образец на биографична справка, списък с тематични области                                                          


[1] Чл. 52. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2011 г., в сила от 23.08.2011 г.) Временни преподаватели към

Националния институт на правосъдието могат да бъдат представители на науката и практиката, които:

1. са специалисти в конкретната област, в която ще преподават;

2. притежават високи професионални и нравствени качества;

3. имат преподавателски опит или са преминали специализиран курс за обучение на обучители.

(2) Временните преподаватели се подбират при спазване принципите на компетентност, прозрачност, публичност и равен достъп.

 

 

Всички категории

Последни новини

Skip to content