Knowledge grows together with us

 

На 23 април 2020 г. (четвъртък) от 17 ч. централноевропейско време (18 ч. източноевропейско часово време) ще се проведе уебкаст на тема „Поуките, които стоят пред света, свързани с управление на съдилищата в условия на пандемия“,  организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение съвместно с Националния съдебен колеж (САЩ) под патронажа на Държавния съдебен институт на САЩ.

В условията на пандемия, при които съдебните системи и съдиите от цял свят са засегнати от въздействието на кризата с COVID-19, събитието има за цел да обедини съдии от двата континента, които да обменят професионален опит и добри практики.

Дебатът ще предостави възможност да почерпим от опита на трима съдии, представители на най-засегнатите от пандемията райони в Италия, Испания и Германия, както и на представители от САЩ и Южна Корея.

Уебкастът е свободен за участие на всички съдии от Европейския съюз и САЩ.  Няма ограничения на местата, нито специална процедура за допускане. Продължителността на събитието е 1,5 часа.

За регистрация е необходимо да последвате линка по-долу:

https://judges.webex.com/judges/k2/j.php?MTID=t9681e4181f6330f9e1f60068e99b94a9

Въпросите, които ще бъде дискутирани са:

  • Как различните държави се справят с предизвикателствата, свързани с кризата с COVID-19;
  • Обобщаване на процесите и процедурите, които другите държави прилагат успешно;
  • Как всеки отделен съдия може да допринесе за гарантиране достъпа до правосъдие за своите граждани в този безпрецедентна пандемична криза.

Модератори в дискусията са:

Съдия Кристофър Рейхарт – председател на Окръжен съд Офенбург, Баден-Вюртемберг, Германия

Съдия Марина  Таваси – председател на Апелативния съд в Милано, Италия

Съдия Педро Феликс Алварез де Бенито – съдия, ръководител на отделение, Отдел „Външни работи“, Генерален съвет на съдебната власт на Кралство Испания

Еюн Сил Ким , професор по международни отношения и Американска правна програма към Институт за съдебни и научни изследвания, Южна Корея

Съдия Нейтън Л. Хеч – Върховен съд на Тексас, САЩ

Skip to content