Knowledge grows together with us
     

На 19 и 20 ноември 2020 г. в гр. София Националният институт на правосъдието организира обучение на обучители за съдии, прокурори и следователи, настоящи и бъдещи съдебни обучители на НИП.

Обучението фокусира върху развиването на преподавателски умения за съдебно обучение в присъствена и електронна среда. Специално внимание бе отделено на начините за презентация и фасилитация на обучението, техниките за мотивация и справяне с трудни участници  и на методите за ангажиране вниманието на обучаемите. Развиването на уменията на преподавателите като дигитални съдебни обучители беше ключов акцент в обучението – задълбочено се обсъдиха възможностите за работа с електронните платформи за обучение, използвани от НИП. Опитни преподаватели на Института споделиха  с колегите си практически опит и полезни насоки за преподаване в присъствена и електронна среда.

Обучението се проведе в изпълнение на Дейност 4 „Развиване и укрепване на общността на съдебните обучители“ по проект № BG05SFOP001-3.006-0001 „Правосъдие през 21 век - развиване на професионална компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Всички категории

Последни новини

Skip to content