Knowledge grows together with us
     

 

 

 

 Тридневно обучение на тема „Заблуждаващата реклама като форма на нелоялна конкуренция по ЗЗК.   Практика на СЕС по Директива 2006/114/ЕО на Европейския парламент и на     Съвета от 12 декември 2006   година относно заблуждаващата и сравнителната реклама“ започна днес, 18.03.2019 г., в хотел „Феста”, гр.  София.

 

Гост лектори са проф. Моника Намисловска, ръководител на катедра „Европейско частно право“ в Университета в Лодз, Полша, и д-р Анна Лабедска,  преподавател в юридическия факултет в Сити юнивърсити, Лондон, Великобритания. Български лектори са Румяна Монова и Мира Райчева, съдии във Върховния административен съд.

 

Обучението се организира в изпълнение на Дейност 1 „Иновативен модел на специализирано присъствено обучение   в областта на административното правораздаване” в рамките на проект „Иновативни продукти и услуги в обучението,   предоставяно от НИП", финансиран по Оперативна програма „Добро управление”. В него участват административни   съдии от цялата страна и те дискутират актуални теми, свързани с прилагането на Директива 2005/29/EC и   Директива  2006/114/ЕО относно заблуждаващата и забранената сравнителна реклама. Ще се направи преглед на   европейската практика, като и на практиката на Върховния административен съд в областта на заблуждаващата   реклама и в областта на забранената сравнителна реклама.

 

 

 

 

 

 

Skip to content