Knowledge grows together with us

  

 Успешно приключи работата по Дейност 4 „Провеждане на обучения по гражданско право”, в рамките на осъществявания от Националния институт на правосъдието проект Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Обученията и тематичната среща в областта на гражданското право, проведени в рамките на дейността, бяха посрещнати със засилен интерес от страна на магистратите, държавните съдебни изпълнители и съдебни помощници и провокириха множество практически въпроси и дискусии.

Обучителните инициативи по дейност 4 се проведоха в сътрудничество с Министерството на правосъдието на Бавария и Висшия съвет на магистратурата на Италия, партньори по проекта. Освен международни експерти, в дискусиите и обученията се включиха съдии от Върховния касационен съд и от апелативните и окръжни съдилища в страната, университетски преподаватели и водещи експерти в областта на гражданското право. 

Дейността приключва с преизпълнени резултати за участие в обученията – над 180 съдии, държавни съдебни изпълнители и съдебни помощници бяха обучени по теми в областта на гражданското право.

Skip to content