Knowledge grows together with us

 

Живеем във време, в което всички искат всичко да се реши от прокуратурата. Но освен прокуратурата, в България има и други държавни органи. Това заяви главният прокурор Борис Велчев на връчването на дипломите на шестия випуск младши магистрати, предаде репортер наИнформационна агенция КРОСС.

Младите юристи преминаха през задължителното шестмесечно обучение в Националния институт на правосъдието. По думите на Велчев съдебната реформа в България има две измерения - едното представляват законите, практиката и традициите, което измерение е трудно откриваемо в съдебната ни система, а второто са младите хора, вливащи се в съдебната власт.

Велчев също така заяви, че професията на магистрата е една, апелирайки към младшите съдии и прокурори да не допускат професионалното високомерие да пречи на съвместната им работа.

Заместник-министърката на правосъдието Даниела Машева предаде обръщението на правосъдния министър Маргарита Попова, с което приветства новите колеги в съдебната система, коментирайки острата нужда от качествен труд и добре подготвено младо поколение юристи.

В редовете на българската магистратура ще се влее свежата кръв, от която тя има нужда, заяви председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев, като допълни, че за младшите прокурори и съдии изпитанията предстоят. Магистратите ще се сблъскат с тях в съдебната зала, в кулоарите на Съдебната палата, на улицата, както и на всяко публично място.

 

Агенция КРОСС, София, 5 май 2011

Всички категории

Последни новини

Skip to content