Knowledge grows together with us

Живеем във времена, когато всички очакват всичко да се реши от прокуратурата, каза главният прокурор Борис Велчев пред близо 100 младши магистрати, които днес получиха дипломите си за успешно завършване на обучението в Националния институт на правосъдието.

Според Велчев в страната ни не се забелязват особени успехи в модернизиране на законодателството. Към младите прокурори Велчев се обърна със съвета да не позволяват да злоупотребяват с тях и ги посъветва да напомнят, че в България има и други държавни контролни органи, освен прокуратурата.  Питам се тези, които в момента ни дават оценки как биха се справили на наше място. Тези, които смятат какво трябва да прави главния прокурор никога не са били на този пост, каза още Борис Велчев.

 

Дипломи за успешно завършване на шестмесечно обучени получават  41 младши съдии, които ще правораздават в окръжните съдилища  и 45 младши прокурори, назначени в районните прокуратури.
Това е последният випуск, преминаващ 6-месечно обучение в НИП. С последните промени в Закона за съдебната власт задължителното обучение на младшите магистрати бе увеличено на 9 месеца.

 

БТА, 5 май 2011

Всички категории

Последни новини

Skip to content