Knowledge grows together with us

На свое заседание, проведено на 29 декември 2015 г., Управителният съвет на Националния институт на правосъдието прие Вътрешни правила за организацията и реда за изпълнение на Програмата за регионални обучения на съдилищата и прокуратурите.
Правилата уреждат отношенията, които възникват между НИП и съдилищата и прокуратурите, свързани с различните дейности по координация, организация, отчетност и мониторинг на регионалните обучения. Предвижда се сключването на партньорски споразумения, които детайлно регламентират правата и задълженията на  участниците в Регионалната програма.
Формулирани са унифицирани процедури за кандидатстване, провеждане,  отчитане и възстановяване на средствата за регионалните обучения на базата на ясно разписани срокове и финансови условия.
Правилата предвиждат оптимизиране на капацитета на НИП за координация, управление и контрол на регионалните обучения посредством ясно разпределение на отговорностите и задачите между различните структурни звена на Института.
С приетите правила се създадават предпоставки за установяването на предсказуема и ефективна рамка за развитието на Регионалната програма за обучения на съдилищата и прокуратурите, която ще бъде приложима и при условията на изпълнението на програми и проекти, финансирани чрез средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Регионалната програма за 2016 г. ще се изпълнява със средства по Оперативна програма "Добро управление", за което НИП ще предостави допълнителна информация относно планирането и подготовката на регионалните обучения през 2016 г

    Приложение:

    1. Вътрешни правила за организацията и реда за изпълнение на Програмата за регионални обучения на съдилищата и прокуратурите.
 

Skip to content