Програмата за обмен на Aгенцията на Европейския съюз за обучение в областта на правоприлагането (CEPOL) се изпълнява по проекта CEPOL CT INFLOW и представлява двустранен обмен между представители на държавите членки на ЕС и региона на Близкия изток и Северна Африка по теми, свързани с тероризма. Програмата вкючва две посещения, всяко от 5 дни – участник от региона на Близкия изток и Северна Африка посещава своя колега в държава членка на ЕС и обратно. Обменът ще се проведе през 2023 г., като точните дати ще бъдат договорени между участниците, както и планът за дейността, който следва да бъде изготвен в тясно сътрудничество с избраните участници в обмена. След одобрението на предложения план за дейността, CT INFLOW ще започне с логистичното изпълнение на обмена.

Държави партньори

Алжир, Йордания, Ливан, Мароко, Тунис

Целева група

Представители на правоприлагащи органи (като съдии, прокурори, полицаи, служители на агенции за сигурност и международни организации) в страните партньори, чиито задачи обхващат процеса на наказателно правосъдие за борба с тероризма, включително подпомагане или улесняване на международното сътрудничество, обмена на информация и реакцията на наказателното правосъдие в или между страните партньори и международните организации.

Конкретна цел

Подпомагане на страните партньори в Африка и Близкия изток в съответствие с политическите диалози на ЕС за подобряване на най-добрите практики за обмен на информация, трансгранични разследвания и наказателно преследване, по-специално на чуждестранни бойци терористи и лица, заподозрени в планиране или извършване на терористични престъпления.

Броят на кандидатите от всяка държава не е ограничен, но участието в програмата за обмен зависи от броя на свободните места, професионалния профил на кандидатите и възможността да се намерят подходящи съдебни партньори. Ето защо е важно да се подчертае, че номинирането не гарантира автоматично участие в програмата.

Приложено можете да намерите следните документи с цялата необходима информация:

– Формуляр за кандидатстване

– Основна информация за програмата за обмен CT INFLOW – Компонент 3

– Ръководство за потребителя за програмата за обмен на CEPOL

Проектът CT INFLOW покрива всички разходи за участие в програмата за обмен в съответствие с общите правила на CEPOL (международен транспорт, настаняване, включително закуска), предвидени в приложеното ръководство за потребителя.

Заинтересованите кандидати трябва да изпратят своите кандидатури не по-късно от 3 март 2023 г. на адрес ctinflow.exchange@cepol.europa.eu  

След процеса на подбор одобрените кандидати ще бъдат информирани по електронна поща и ще им бъдат предоставени допълнителните документи. Ако имат някакви въпроси, потенциалните кандидати могат да се свържат директно с лицето, отговарящо за тази програма за обмен – г-н Ищван Магяр, на Istvan.magyar@cepol.europa.eu

Skip to content